Pretraživanje

Domovi za starije osobe Grada Zagreba u kampanji HRVATSKA VOLONTIRA 2019.

Od 22. do 25. svibnja 2019. održala se manifestacija HRVATSKA VOLONTIRA, devetu godinu za redom u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.
1/7
 

Ovom manifestacijom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

 

U manifestaciji su i ove godine sudjelovali Dom za starije osobe Centar i Dom za starije osobe Trešnjevka Zagreb.

 

Dom za starije osobe Trešnjevka svake godine se uključuje u manifestaciju Hrvatska volontira kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva. Manifestacija se održala pod motom “Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“, a Dom Trešnjevka je u njoj sudjelovao u srijedu, 22.05. zajedničkom sadnjom cvijeća djece iz dječjih vrtića i korisnika na obje lokacije Doma. Na Trgu S. Penkale 1 skupa s korisnicima cvijeće su sadila djeca iz Montessori vrtića "Barunice Dedee Vranyczany", a u podružnici Drenovačka 30 djeca iz dječjeg vrtića Potočnica. Nakon sadnje cvijeća, druženje se nastavilo uz igru i pjesmu.

 

Dom za starije osobe Centar posjetili su volonteri - zaposlenici tvrtke PricewaterhouseCoopers d.o.o., Janaf d.d. i Volonterskog centra Zagreb te odradili volontersku akciju u domskom parku. Time je vanjski prostor Doma postao još ugodniji za boravak korisnika. Akciji je prethodio bogat volonterski doručak, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, u kojem su uživali korisnici Doma, a koji je uz popratni program bio sjajan uvod u radnu akciju.

 

Kampanja Hrvatska volontira i ove godine omogućila je bolju i snažniju povezanost s lokalnom zajednicom putem volontera koji predstavljaju velik resurs i doprinos u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Novosti